Veelgestelde vragen Fysiotherapie

FAQ Fysiotherapie

Chronische Fysiotherapie: Hoe zit dat eigenlijk?

De vergoeding van fysiotherapie bij chronische aandoeningen kan complex zijn, maar we helpen u graag op weg. Als u een chronische aandoening heeft die vermeld staat op 'de lijst chronische aandoeningen', én uw huisarts of specialist heeft fysiotherapie voorgeschreven, komt u in aanmerking voor vergoeding van fysiotherapie.

Wilt u meer informatie? Download dan  hier onze folder voor een duidelijke uitleg en alle details. We staan ook altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen. Uw gezondheid is onze prioriteit en we willen ervoor zorgen dat u de juiste zorg krijgt die u nodig heeft.

Heeft Fysiopraktijk Zeist contracten met alle zorgverzekeraars?

Voor het jaar 2023 hebben wij met bijna alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Helaas hebben we besloten om geen contracten meer af te sluiten met Zorg & Zekerheid en Caresq (Eucare). De voorwaarden en tarieven van deze zorgverzekeraars zijn niet acceptabel voor ons, waardoor we hebben moeten besluiten om niet akkoord te gaan.

Jaarlijks beoordelen we alle zorgcontracten die worden aangeboden door zorgverzekeraars. Telkens moeten we tot de conclusie komen dat de tarieven die worden aangeboden niet overeenkomen met wat wij, volgens onafhankelijk kostprijsonderzoek, verdienen. We blijven ons inzetten om de best mogelijke zorg te bieden aan onze patiënten, maar we moeten ook zorgen voor een gezonde bedrijfsvoering. We hopen op begrip van onze cliënten en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Uw gezondheid blijft onze hoogste prioriteit.

Heb ik een verwijzing nodig van mijn (huis)arts?

Verwijsbrief dokter

Nee, u heeft voor de meeste aandoenignen geen verwijzing meer nodig van uw (huis)arts.

In de volgende gevallen heeft u WEL een verwijzing nodig:

  • u moet aan huis (of in een instelling) worden behandeld
  • u heeft een zogenaamde chronische indicatie

Vraag gerust bij één van onze medewerkers na of u een verwijzing nodig heeft.

Hoe gaat dat eigenlijk, zo'n eerste afspraak bij de fysiotherapeut? Moet ik nog iets meenemen?

Afspraak bij de fysio

Bij uw eerste afspraak verwelkomen wij u graag in onze wachtruimte. U hoeft alleen plaats te nemen en uw behandelend fysiotherapeut zal u vanzelf ophalen.

Tijdens deze afspraak zal uw fysiotherapeut beginnen met een vraaggesprek (anamnese) om meer te weten te komen over uw klachten en verwachtingen. Vervolgens volgt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Na afloop van de afspraak zal uw fysiotherapeut de oorzaak van uw klachten bespreken en u informeren over de behandelmogelijkheden.

We willen u vriendelijk verzoeken om bij iedere afspraak een eigen handdoek mee te nemen. Zo kunnen we optimaal voor uw comfort zorgen tijdens de behandeling. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om u te helpen en u de best mogelijke zorg te bieden.