benen claudicatio etalagebenen

Etalagebenen (Claudicatio) in Zeist

Wat kunnen wij voor jou doen?

Als u last heeft van etalagebenen (claudicatio intermittens) dan kunt u door uw huisarts of vaatchirurg naar onze bij het Chronisch Zorgnet aangesloten gespecialiseerde fysiotherapeut worden doorverwezen voor looptherapie (gesuperviseerde looptraining).

Gesuperviseerde looptraining is een therapie, waarbij lopen op de loopband wordt aangevuld met fiets- en krachttraining. Er wordt een persoonlijk trainingsschema voor u opgesteld. De eerste weken komt u 2 tot 3 keer bij onze gespecialiseerde fysiotherapeut voor een sessie van minimaal 30 minuten. Daarna gaat u zelfstandig trainen. 
De training is gericht op het opvoeren van uw loopafstand en uw looptempo. Tevens zal aandacht worden besteed aan uw leefstijl, zoals stoppen met roken, gezond eten, juist gebruiken van uw medicatie en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Maar liefst 50% van de patiënten met etalagebenen heeft baat bij onze behandeling. De training vermindert uw pijnklachten bij het lopen, u wordt actiever en u heeft over het algemeen een langdurig effect. Het risico op hart- en vaatziekten neemt bovendien ook af.