VIJF TIPS OM (WEER) TE SPORTEN

De vakantie weer voorbij. Het ‘gewone’ leven is weer van toepassing. Dan wordt het ook weer tijd om weer te gaan sporten? Dit jaar beginnen we ermee! We geven u vijf tips die u van dienst kunnen zijn als u van nature geen sportman of -vrouw bent. Maar allereerst waarom.

Sport, een wondermiddel binnen handbereik
Sporten biedt de beste waarborg voor een lang leven, maar ook voor een fit lichaam, het is de bondgenoot voor de preventie van zo goed als alle ziekten... Hoewel bewegen gratis is en binnen ieders bereik ligt, slagen zelfs de voorlichtingscampagnes van de overheid er niet in om ons aan te zetten om meer te bewegen. Als u deel uitmaakt van de talrijke mensen die weten dat ze hun fysieke activiteit zouden moeten verhogen, maar die er niet in slagen om ermee te beginnen, dan zijn deze tips voor u bestemd!

Vijf tips voor een duurzame sportbeoefening

Sport, het grootste genot voor uw lichaam
Het is belangrijk dat u beseft dat bewegen, welke activiteit dan ook, voor ons lichaam gemaakt is. Als u met een sport wilt beginnen, zal u snel merken dat u daar veel plezier aan kan beleven!

1. Uzelf naar waarde schatten
Dit is de sleutel van de motivatie! Sporten is goed voor het lichaam, maar als u ontmoedigd raakt door het competitieve aspect of omdat u de indruk hebt dat uw niveau te laag is, dan zal u er niet veel aan hebben. Verander dus van standpunt: het enige dat telt, is wat in uw lichaam gebeurt.
 
2. Vergeet alle vooroordelen over sport
Vaak verwaarlozen we onze fysieke activiteit omdat we slechte herinneringen hebben aan de sportlessen op school of omdat we geen positief beeld hebben van beroepssporters. Vergeet dit zo snel mogelijk als u opnieuw wilt gaan sporten en luister alleen naar uw lichaam, dat veel zin heeft om te bewegen!
 
3. Niet afzien
Sport is niet noodzakelijk een synoniem van afzien en 'pijn', hoewel veel mensen ten onrechte denken dat het wel het geval is. Zolang u voldoende beweegt om het een beetje warm te krijgen, bent u fysiek actief. Pijn en afzien moet u vermijden. Het is alleen maar een middel om uzelf te ontmoedigen.
 
4. Onderschat en overschat uzelf niet
Sommige beginners hebben een zwak zelfbeeld, anderen hebben daarentegen de neiging om hun niveau te overschatten. Wanneer ze dan beginnen te sporten, is de ontgoocheling soms enorm. Als u al lang niet gesport heeft, is het onmogelijk om direct een hoog niveau te hebben. Probeer dat te aanvaarden en geniet toch van alle leuke dingen die met sporten gepaard gaan!