Gecombineerde Leefstijl Interventie Zeist GLI

Gecombineerde Leefstijl Interventie in Zeist

Wat is de GLI?

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Heeft u overgewicht en daardoor een groter gezondheidsrisico? Dan kan de GLI iets voor u zijn!  Het doel van de GLI is om gezondheidswinst te realiseren.

Tijdens het GLI programma staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. Het programma duurt twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. Het GLI programma wordt uitgevoerd door lokale zorgprofessionals uit Zeist. Deze zorgprofessionals zijn:

  • Uw huisarts
  • De fysiotherapeuten en leefstijlcoaches (Gillian Bohan, Arie Holdijk en Marc de Jong)
  • De diëtiste (Marielle Zuidgeest)
  • De buurtsportcoach (Sportief Zeist)
  • Lokale sport- en beweegaanbieders

Bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. U start met een intake bij één van onze leefstijlcoaches. De leefstijlcoach kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan om in uw leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut een beweegplan op. De diëtiste kijkt naar uw huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe u deze aanpassingen kan volhouden. 

Vergoeding verzekering

Alle kosten van het GLI programma worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. U hoeft er ook geen eigen risico over te betalen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het GLI programma? Neem dan contact op met uw huisarts. U heeft namelijk altijd een verwijzing nodig van uw huisarts.