Handen Handtherapie

Handtherapie in Zeist

Wat kunnen wij voor jou doen?

De hand is één van uw belangrijkste werktuigen. In een klein gebied werken een grote hoeveelheid botten, gewrichten, spieren, banden, pezen en zenuwen samen. Krachtig of juist heel verfijnd als het nodig is. Het niet goed functioneren van uw hand of pijn kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. 

De behandeling van hand- en polsklachten vereist specifieke kennis en vaardigheden. Een handtherapeut is een fysiotherapeut die zich daar met een vervolgopleiding in heeft gespecialiseerd.

De handtherapeut richt zich primair op klachten van uw pols, hand, duim en de vingers. Hierbij wordt uiteraard de samenhang van uw hand met elleboog, schouder, nek en de rest van uw lichaam niet uit het oog verloren. Onze handtherapeut stelt diagnoses en behandelt en verwijst indien dat nodig is voor aanvullende diagnostiek, ook door naar de huisarts.

De behandeling door onze handtherapeut bestaat onder andere uit het mobiliseren van spieren en gewrichten, trainen van spierkracht en het oefenen van coördinatie en stabiliteit, maar geeft indien nodig, ook advies over het gebruik van spalken. Ook het aanmeten en maken van spalken kan door de handtherapeut worden verzorgd.

Arie Holdijk is handtherapeut in onze praktijk. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT).