5 ORTHOMOLECULAIRE ADVIEZEN OM BETER TE HERSTELLEN VAN BOT-, PEES- EN KRAAKBEENBLESSURES

Bijna wekelijks krijgen we nieuwe patiënten over de vloer waarbij blijkt dat hun huidige botletsels eigenlijk het gevolg zijn van een eerder probleem. Een probleem dat in de meeste gevallen niet volledig opgelost was, voornamelijk dankzij een onvolledig wondhelingsproces na eerdere operaties.

TOP 4 GEZONDE KAMERPLANTEN VOLGENS NASA

Innovaties uit de ruimtevaart vinden vaak hun weg in het dagelijks leven. Daarbij denkt u wellicht niet direct aan kamerplanten die irriterende stoffen afbreken. De vier toppers in deze lijst zorgen bij uitstek voor een goed binnenklimaat in de praktijk, op kantoor of in huis.

NIEUWS ZORGVERZEKERAARS EN CONTRACTEN

De vergoeding voor fysiotherapie zit ingewikkeld in elkaar. Wanneer er bepaalde zaken onduidelijk zijn dan kunt u dit altijd vragen aan één van onze medewerkers.

M.i.v. 01-01-2020 hebben wij contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. 

ONTWIKKELINGEN GEZONDHEIDSCENTRUM

Op dit moment is de eigenaar van ons gezondheidscentrum druk bezig met een aantal werkzaamheden. We zullen u uitleggen hoe het allemaal zit.

VIJF TIPS OM (WEER) TE SPORTEN

De vakantie weer voorbij. Het ‘gewone’ leven is weer van toepassing. Dan wordt het ook weer tijd om weer te gaan sporten? Dit jaar beginnen we ermee! We geven u vijf tips die u van dienst kunnen zijn als u van nature geen sportman of -vrouw bent. Maar allereerst waarom.

FYSIEKE ACTIVITEIT HELPT HERSENEN STRESS TE VERLAGEN

Een onderzoeksteam van de Princeton University (USA) heeft ontdekt dat fysieke activiteit het brein reorganiseert. Daardoor worden stressprikkels verlaagd en krijgt gevoel van onrust minder invloed op normale hersenfuncties.

KIES UW FYSIOTHERAPEUT

Natuurlijk is de waarde van de fysiotherapeut individueel, maar als (potentiële) cliënt van de fysiotherapeut zou u moeten weten waar u op moet letten als u een goede fysiotherapeut zoekt. Met deze 5 handvatten krijgt u inzicht.

8 TIPS VOOR SPORTEN IN DE WARMTE

We zijn op weg naar de zomer.  Als de temperatuur stijgt is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips!

Vaderdagactie 2019

Cadeau nodig voor vaderdag? Maak dan NU gebruik van onze vaderdagactie!

Stijve pijnlijke gewrichten? U bent niet alleen

Naar schatting 54 miljoen volwassenen leven met deze chronische aandoening: artritis. Artritis maakt bewegen moeilijker, maar je kunt er wel wat aan doen. Veel voorkomende symptomen van artritis zijn: pijn, stijfheid en verminderd bewegingsomvang. Maar door goed en verantwoord bewegen kunt u zelf veel van deze symptomen verminderen. 

Veroudering: persoonlijk advies

We worden steeds ouder, maar krijgen ook steeds meer ouderdomskwalen. Die kwalen lijken individueel bepaald te zijn. Persoonlijke aanpak lijkt belangrijk. Verschillende onderzoekers slaan de handen ineen. Daarvoor kregen zij 8,5 miljoen euro. Wat gaat dit onderzoek doen?

De Fysiotherapeut en kwaliteit

Door nieuwe inzichten en technieken verandert de fysiotherapie voortdurend. Om als fysiotherapeut te kunnen blijven werken volgens de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om onze kennis up to date te houden.

Overload wapen tegen verlies spiermassa

Vanaf 25 jaar verliest u jaarlijks ongeveer 1 procent in spiermassa en spierkracht. En 15-25 jaar later begint dit verlies ongemakkelijk te worden. Dit verlies heet in vaktaal sarcopenie. Niet zo leuk, maar je kunt sarcopenie afremmen of zelfs voorkomen.

Vermijd verslavende pijnstillers. Kies Fysiotherapie

Niemand wil pijn lijden. Maar niemand moet zijn of haar gezondheid in gevaar brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Steeds vaker worden sterke pijnstillers, zogenaamde opioïden voorgeschreven. Deze pijnstillers maskeren wel de pijn, maar kennen ook flinke gezondheidsrisico's.