HET CORONA VIRUS: WAT KUNT U ZELF DOEN?

U kunt er tegenwoordig niet meer omheen, het Corona virus (of Covid-19) heeft een enorme impact op ons dagelijks functioneren. 

Ook wij hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken en er voor te zorgen dat zowel u als wij een zo klein mogelijke kans hebben om geinfecteerd te worden. Uiteraard volgen wij hierin de adviezen van het RIVM.

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt

Wat kunt u er nog meer zelf aan doen?

Uiteraard eerst alle richtlijnen en adviezen van het RIVM opvolgen.

Daarnaast is het van belang om uw eigen weerstand en dus uw immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken. Immers, wanneer uw immuunsysteem sterk is dan is de kans groter dat u niet ziek wordt.

Er zijn allerlei zogenaamde antivirale stoffen die er voor kunnen zorgen dat snelle replicatie van het virus kan worden afgeremd. Dit zijn bijv. Astragalus Membranaceus, Allium Sativum (knoflook), Sambucus en Cordyceps. Daarnaast wordt inname van hoge dosis vitamine C aanbevolen. Welk vitamine C u het beste kunt nemen wordt hier uitgelegd.

Wilt u meer lezen? Klik hier.