benen claudicatio etalagebenen

Etalagebenen (Claudicatio) in Zeist

Wat kunnen wij voor jou doen?

Als u last heeft van etalagebenen (claudicatio intermittens) dan kunt u door uw huisarts of vaatchirurg naar onze bij het Chronisch Zorgnet aangesloten gespecialiseerde fysiotherapeut worden doorverwezen voor looptherapie (gesuperviseerde looptraining).

Gesuperviseerde looptraining is een therapie, waarbij lopen op de loopband wordt aangevuld met fiets- en krachttraining. Er wordt een persoonlijk trainingsschema voor u opgesteld. De eerste weken komt u 2 tot 3 keer bij onze gespecialiseerde fysiotherapeut voor een sessie van minimaal 30 minuten. Daarna gaat u zelfstandig trainen. 
De training is gericht op het opvoeren van uw loopafstand en uw looptempo. Tevens zal aandacht worden besteed aan uw leefstijl, zoals stoppen met roken, gezond eten, juist gebruiken van uw medicatie en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Maar liefst 50% van de patiënten met etalagebenen heeft baat bij onze behandeling. De training vermindert uw pijnklachten bij het lopen, u wordt actiever en u heeft over het algemeen een langdurig effect. Het risico op hart- en vaatziekten neemt bovendien ook af.

Wat is het eigenlijk?

Claudicatio Intermittens

Claudicatio intermittens is een medische aandoening waarbij iemand pijn in de benen ervaart tijdens het lopen. De pijn kan zo sterk zijn dat de persoon moet stoppen met lopen om even rust te nemen voordat hij of zij weer verder kan lopen. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door verstopping van de bloedvaten in de benen, wat kan leiden tot een verminderde bloedtoevoer naar de spieren. Dit kan op zijn beurt leiden tot pijn en zwakte in de benen. Als je last hebt van claudicatio intermittens, is het belangrijk om medische hulp te zoeken om de oorzaak van de aandoening te achterhalen en om te voorkomen dat de aandoening erger wordt.

Claudicatio Intermittens

Etalagebenen

Fysiotherapie behandeling bij etalagebenen kan helpen om pijn en verminderde beweeglijkheid te verminderen en het functioneren van de benen te verbeteren. Onze ervaren fysiotherapeuten maken gebruik van oefentherapie om de beweeglijkheid en kracht van de benen te verbeteren en geven advies over hoe u uw benen op een verantwoorde manier kunt gebruiken. Wij bieden ook revalidatie na etalagebenen om te helpen bij het herstellen van de beweeglijkheid en kracht van de benen. Als u last heeft van pijn of vermoeide benen, of als u last heeft van krampen in de benen, neem dan gerust contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen met onze behandeling voor etalagebenen. Wij bieden professionele behandeling om pijn te verminderen en het functioneren van de benen te verbeteren.