fysio fysiotherapie zeist

Fysiotherapie in Zeist

Bij Fysiopraktijk Zeist werkt een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten die deskundig zijn op het gebied van bewegen. Als u lichamelijk ongemak ervaart dat uw dagelijks leven beperkt, kunnen wij u mogelijk helpen. Onze diensten gaan verder dan het behandelen van veelvoorkomende problemen zoals rugpijn, nek- en schouderklachten of knieblessures, en richten zich ook op mensen met bewegingsbeperkingen als gevolg van chronische ziekten. Samen met u gaan we op zoek naar een passend behandelplan dat aansluit bij uw unieke behoeften. Naast het behandelen van verschillende aandoeningen, geven we ook prioriteit aan preventie. Als u bijvoorbeeld uw valrisico wilt verminderen, kunt u zich inschrijven voor onze valpreventiecursus. Of als u een gratis COPD-risicoanalyse wilt ondergaan, dan kunnen wij u daar ook bij helpen. Onze fysiotherapeuten zijn hoog gekwalificeerd en hebben ieder hun eigen expertise. Wij werken nauw samen met andere zorgverleners, zoals orthopedisten, artsen, podotherapeuten en diëtisten, zowel binnen als buiten ons gezondheidscentrum, om u optimale zorg te kunnen bieden.

Fysiopraktijk Zeist

Fysiotherapie Zeist

Welkom bij Fysiotherapie Zeist

Welkom bij onze praktijk voor fysiotherapie in Zeist. Wij staan voor u klaar als u lichamelijke klachten hebt waar een fysiotherapeut bij kan helpen. Dit kunnen rugklachten of hoofdpijn zijn, maar ook voor andere lichamelijke klachten bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij adviseren, behandelen en begeleiden. U bent van harte welkom in onze moderne en ruime praktijk. Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kunnen wij ook naar u toe komen.

De fysiotherapeuten van Fysiopraktijk Zeist zijn specialist op het gebied van bewegen. Wanneer jij last hebt van een lichamelijke klacht die jou beperkt in je dagelijks leven, dan kunnen wij mogelijk helpen. Denk hierbij niet alleen aan rugpijn, nek- en schouderklachten of een knieblessure, maar ook wanneer het bewegen wordt belemmerd als gevolg van een chronische ziekte. Samen vinden we altijd een passende behandeling. Naast het behandelen van verschillende klachten besteden wij ook veel aandacht aan preventie. Wil je bijvoorbeeld het risico op vallen verlagen dan kan je inschrijven op onze cursus In Balans. Of misschien wil je een keer een gratis COPD risicotest uit laten voeren. Onze fysiotherapeuten zijn allen hoogopgeleid en ieder heeft zijn of haar eigen specialisatie(s). Zowel binnen als buiten ons gezondheidscentrum werken we nauw samen met andere zorgverleners, zoals orthopeden, (huis)artsen, podologen, en diëtisten, zodat we jouw optimale zorg kunnen bieden.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen. Een behandeling bij de fysiotherapeut start altijd met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Tijdens het intakegesprek onderzoekt de fysiotherapeut jouw klachten. Wat is bijvoorbeeld de intensiteit en duur van de klacht en welke beperkingen ervaar jij hierdoor in het dagelijks leven. Op basis hiervan stel jij samen met de fysiotherapeut een doel en persoonlijk behandelplan op. De fysiotherapeut geeft jou mogelijk huiswerkoefeningen en tips hoe jij jouw bewegingspatroon kunt verbeteren waardoor jouw klachten afnemen.

De fysio kan gebruik maken van meerdere technieken tijdens jouw behandeling. Bijvoorbeeld het masseren van het lichaam of het mobiliseren van de spieren. Wanneer de behandeling is gestart zal de fysiotherapeut precies uitleggen wat hij allemaal gaat doen en hoe hij dat doet.

Daarnaast voer je samen met je therapeut oefeningen uit om verschillende bewegingen van de spieren soepel te houden om verdere blessure te voorkomen. Daarnaast is het vergroten van spierkracht en uithouding een belangrijk speerpunt tijdens de behandeling.

Zorg op maat

Dat doen we door te zorgen voor een behandeling die exact past bij uw situatie. Onze fysiotherapeuten hebben allemaal hun eigen expertise zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen. Ze zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in knieën, schouders, rug of klachten die vaak voorkomen bij sporters of bij het ouder worden.

Tijdens de behandelingen luisteren we goed naar u, want uw ervaring is net zo belangrijk als onze expertise.

Revalideren
Heb je een operatie achter de rug of wil je je goed voorbereiden op een operatie? Wij helpen je graag bij een snel herstel. Wij zijn expert in revalidatie die volgt op een orthopedische ingreep. Wij werken nauw samen met diverse medisch specialisten.

Fysiopraktijk Zeist

  • Kwaliteit én persoonlijk
  • Altijd uw eigen specialist
  • Vertrouwde omgeving in hét Gezondheidscentrum van Zeist Noord
  • Geen verwijzing nodig van de huisarts
  • We hebben contracten met alle zorgverzekeraars
  • We werken samen met meerdere (para)medische disciplines in de buurt