Handen Handtherapie

Handtherapie in Zeist

Wat kunnen wij voor jou doen?

De hand is één van uw belangrijkste werktuigen. In een klein gebied werken een grote hoeveelheid botten, gewrichten, spieren, banden, pezen en zenuwen samen. Krachtig of juist heel verfijnd als het nodig is. Het niet goed functioneren van uw hand of pijn kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. 

De behandeling van hand- en polsklachten vereist specifieke kennis en vaardigheden. Een handtherapeut is een fysiotherapeut die zich daar met een vervolgopleiding in heeft gespecialiseerd.

De handtherapeut richt zich primair op klachten van uw pols, hand, duim en de vingers. Hierbij wordt uiteraard de samenhang van uw hand met elleboog, schouder, nek en de rest van uw lichaam niet uit het oog verloren. Onze handtherapeut stelt diagnoses en behandelt en verwijst indien dat nodig is voor aanvullende diagnostiek, ook door naar de huisarts.

De behandeling door onze handtherapeut bestaat onder andere uit het mobiliseren van spieren en gewrichten, trainen van spierkracht en het oefenen van coördinatie en stabiliteit, maar geeft indien nodig, ook advies over het gebruik van spalken. Ook het aanmeten en maken van spalken kan door de handtherapeut worden verzorgd.

Arie Holdijk is handtherapeut in onze praktijk. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT).

Handtherapie

Meer dan pijn in de hand

Bij onze praktijk voor handtherapie staan we klaar om u te helpen bij uw handklachten. Onze ervaren handtherapeuten bieden behandeling voor allerlei soorten aandoeningen, zoals hand- en polsletsels, reumatische aandoeningen, hand- en polspijn, zenuwbeschadiging, verminderde beweeglijkheid van de vingers en ondersteuning bij het herstel na een operatie aan de hand of pols.

Wij maken gebruik van oefentherapie om de beweeglijkheid en kracht van de hand te verbeteren, en geven advies over hoe u uw handen op een verantwoorde manier kunt gebruiken en hulpmiddelen aanbevelen om u te helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Onze revalidatie na handletsel is gericht op het verminderen van pijn en het verbeteren van het functioneren van de hand in het dagelijks leven. Wij bieden ook polstherapie en behandeling voor polsletsels.

Als u last heeft van pijn in de hand of verminderde beweeglijkheid van de vingers, neem dan gerust contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen.

De voordelen

Handtherapie

  1. Pijnvermindering: Handtherapie kan helpen om pijn te verminderen die veroorzaakt wordt door aandoeningen of letsels van de hand of het polsgebied.

  2. Verbeterde beweeglijkheid en kracht: Door middel van oefentherapie kunnen de beweeglijkheid en kracht van de hand verbeterd worden.

  3. Verbetering van het functioneren van de hand: Handtherapie kan helpen om het functioneren van de hand te verbeteren in het dagelijks leven, zoals bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals kleding aantrekken en eten klaarmaken.

  4. Vermindering van stijfheid: Handtherapie kan helpen om stijfheid te verminderen en de beweeglijkheid van de hand te verbeteren.

  5. Advies over hulpmiddelen en gebruik van de hand: De handtherapeut kan advies geven over hulpmiddelen die kunnen helpen bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten en hoe de hand op een verantwoorde manier gebruikt kan worden.

  6. Ondersteuning bij het herstel na een operatie: Handtherapie kan helpen bij het herstel na een operatie aan de hand of pols en kan ondersteuning bieden bij het herstellen van de beweeglijkheid en kracht van de hand.