Valtraining voor Senioren bij Fysiopraktijk Zeist 

Blijf Actief en Veilig!

In de zoektocht naar een gezond en actief ouder worden is het essentieel om aandacht te besteden aan valpreventie, vooral voor degenen die de leeftijd van 65 jaar of ouder hebben bereikt. Fysiopraktijk Zeist introduceert een vernieuwende dienst: Valtraining voor ouderen. Dit programma is ontworpen om deelnemers te helpen bij het verminderen van valangst, het vergroten van stabiliteit en het bevorderen van een gezonde levensstijl op latere leeftijd.

Bent u geschikt voor de Valtraining? Bent u momenteel 65 jaar of ouder, woont u thuis, heeft u een verhoogd risico op vallen en kunt u ten minste 15 minuten lopen zonder hulpmiddelen? Als het antwoord op al deze vragen 'ja' is, dan bent u geschikt voor de valtrainingen van Fysiopraktijk Zeist.

Cursusdetails

De valtrainingen worden georganiseerd in groepjes van 5-6 personen en duren ongeveer een uur per week. Deze doelgerichte en effectieve trainingssessies zijn speciaal ontworpen om valpartijen te voorkomen en zijn toegankelijk voor deelnemers van alle niveaus. Bovendien worden de kosten van de cursus vergoed vanuit de aanvullende verzekering, waardoor het programma financieel toegankelijk is voor iedereen.

Valpreventie voor Ouderen

Bij Fysiopraktijk Zeist begrijpen we dat valincidenten serieuze gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid en levenskwaliteit van ouderen. Ons doel is om u te helpen actief en zelfstandig te blijven, zelfs op latere leeftijd. Daarom hebben we een uitgebreid valpreventieprogramma ontwikkeld, dat onder andere bestaat uit:

  1. Valtechnieken aanleren: Leer effectieve technieken om valangst te verminderen en de kans op letsel te minimaliseren.

  2. Sport en spelvormen: Combineer plezier met beweging door middel van sport- en spelactiviteiten, ontworpen om de algehele stabiliteit te verbeteren.

  3. Simulatie van valrisico-situaties: Door hindernissen en dagelijkse situaties na te bootsen, helpen we deelnemers om te gaan met potentiële valrisico's in hun dagelijks leven.

Fysiopraktijk Zeist staat klaar om u te begeleiden naar een actieve en veilige ouderdom met onze Valtraining voor ouderen. Neem deel aan dit programma en investeer in uw gezondheid en welzijn. Samen kunnen we werken aan het voorkomen van valpartijen, zodat u met vertrouwen kunt genieten van elke dag. Voor meer informatie en inschrijvingen, neem contact op met Fysiopraktijk Zeist. Val veilig, blijf actief!