Marc de Jong

Marc de Jong

Maak kennis met Marc de Jong, een ervaren fysiotherapeut en de trotse eigenaar van Fysiopraktijk Zeist. Sinds zijn afstuderen als fysiotherapeut in 1990 heeft Marc zich voortdurend bijgeschoold en ontwikkeld, waardoor hij bijna drie decennia aan kennis en expertise heeft opgebouwd. Zijn toewijding aan zijn vak blijkt uit het succesvol afronden van talrijke opleidingen en trainingen gedurende zijn carrière. Naast zijn werk als fysiotherapeut is Marc ook Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut (HBO), wat hem unieke inzichten biedt in het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van zijn patiënten.

Het helpen van mensen met verschillende lichamelijke klachten is Marc's passie en drijfveer. Hij gelooft in het gebruik van diverse behandelingsmethoden om zijn patiënten effectief te kunnen behandelen en hun gezondheid te herstellen. Marc maakt gebruik van een combinatie van manuele therapie, echografie en andere geavanceerde technieken om een holistische en op maat gemaakte aanpak te bieden.

Marc heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van schouder-, wervelkolom- en knieproblemen. Zijn uitgebreide kennis van deze gebieden stelt hem in staat om nauwkeurige diagnoses te stellen en doeltreffende behandelplannen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van zijn patiënten.

Naast zijn specialisaties heeft Marc een aantal focusgebieden waarin hij zich heeft verdiept. Zo is hij gespecialiseerd in echografie, waarmee hij een diepgaand inzicht krijgt in de weefsels en structuren van het lichaam. Ook is hij een gecertificeerde voedingsdeskundige met een orthomoleculaire achtergrond, wat betekent dat hij patiënten kan ondersteunen bij het optimaliseren van hun voeding en het bevorderen van hun algehele gezondheid.

Een ander belangrijk focusgebied voor Marc is leefstijlcoaching (GLI). Hij begrijpt dat een gezonde levensstijl essentieel is voor het behoud van een goede gezondheid en helpt zijn patiënten om positieve veranderingen in hun levensstijl aan te brengen om hun gezondheidsdoelen te bereiken.

De behandelmethoden die Marc hanteert zijn divers en omvatten onder andere:

1. Fysiotherapie: een breed scala aan therapieën en oefeningen om de mobiliteit en functionaliteit te verbeteren.
2. Explain Pain: een aanpak voor de behandeling van chronische pijn om beter te begrijpen en ermee om te gaan.
3. Manuele therapie Maitland Concept: een gespecialiseerde vorm van manuele therapie voor het behandelen van gewrichtsproblemen.
4. Manuele therapie McKenzie: een methode voor het beoordelen en behandelen van rug- en nekklachten.
5. Dry needling: een techniek om spieren te ontspannen en pijnklachten te verlichten.
6. Medical Taping Concept: het toepassen van speciale tapes om spieren te ondersteunen en klachten te verminderen.
7. Functional Fascial Taping: een behandelmethode gericht op het verbeteren van de bewegingspatronen van het lichaam.
8. Functional Movement Screen (FMS) en SFMA: evaluatietechnieken om bewegingsproblemen te identificeren en te behandelen.

Marc's brede scala aan specialisaties en behandelmethoden stelt hem in staat om een gevarieerd publiek te helpen, van sporters en actieve individuen tot mensen met chronische pijnklachten en neurologische aandoeningen.

Als je op zoek bent naar een fysiotherapeut met jarenlange ervaring, die zich voortdurend blijft ontwikkelen en zich inzet voor een persoonlijke en holistische benadering van gezondheid, dan ben je bij Marc de Jong aan het juiste adres. Maak vandaag nog een afspraak bij Fysiopraktijk Zeist en ontdek hoe Marc jou kan ondersteunen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn.